Aktualitet dhe Lajme

Mali i Zi ndalon transmetimin e 20 kanaleve televizive ruse

Share

Qeveria e Malit të Zi ka vendosur ndalimin e transmetimit të 20 kanaleve televizive ruse, duke e justifikuar këtë veprim si pjesë të “masave kufizuese ndërkombëtare” kundër Rusisë, të kërkuara nga Këshilli Evropian për luftën në Ukrainë.

Zëdhënësja e Ministrisë së Jashtme të Rusisë, Maria Zakharova, e përshkroi vendimin si censurë dhe shkelje e lirisë së mediave.
Kanalet e prekura përfshijnë Channel One, Rossiya 1, RT, Sputnik, NTV dhe REN TV dhe vendimi hyn në fuqi që nga 10 korriku.

Agjencia e vendit për Median Elektronike udhëzoi agjencitë përkatëse dhe kompanitë e telekomunikacionit të bllokojnë transmetimet ose do të përballen me një gjobë prej 1000 deri në 40 000 euro.

“Ne e konsiderojmë këtë akt nga qeveria malazeze si një akt armiqësor censure, si shkelje e rëndë e lirive të medias dhe, nga ana tjetër, si një formë për të marrë favorin e të qenit pjesë e BE-së”, thuhet në një deklaratë të Zakharova.

Pas pushtimit rus të Ukrainës në vitin 2022, Mali i Zi iu bashkua vendeve të tjera në vendosjen e sanksioneve ndaj Rusisë dhe dëboi një numër diplomatësh të saj.
Huazuar nga Albeu.com

Back to top button