Aktualitet dhe LajmeLajme nga DibraPërditshmëriPeshkopiVisit Diber

Llixhat e Peshkopisë tek “Lugina e Shërimit”

Share

Hotele dhe Shtëpi Pritje

Llixhat e Dibrës ofrojnë një gamë të gjerë hotelesh dhe Shtëpi Pritje, që shtrihen në zona të ndryshme. Këto asete akomoduese gjenden pranë burimeve ujore të llixhave dhe ofrojnë komoditet dhe shërbime të larta cilësore për vizitorët.

Burime Natyrore të Llixhave

Llixhat e Dibrës janë burime natyrore të ujërave termominerale që dalin nga thellësia e tokës në zonën e Dibrës, të pasura me minerale dhe lëndë të tjera të dobishme.

Vende Shërimi Tradicional

Këto burime të ujërave minerale janë përdorur që prej kohësh si vende shërimi tradicional, duke ofruar udhëtime shëndetësore dhe relaksuese për banorët e rajonit dhe vizitorët.

Destinacion Turistik Shëndetësor

Sot, Llixhat e Dibrës kanë fituar famë si një destinacion turistik shëndetësor, ku njerëzit vijnë për t’u trajtuar me uji të pasur me minerale dhe për të shijuar ambientin piktoresk.
Përbërja kimike e ujërave të Llixhave

Ujërat e Llixhave të Dibrës kanë një përbërje kimike të pasur, me një larmi mineralesh dhe lëndësh të dobishme për shëndetin. Ato përmbajnë elemente të tilla si magnez, kalcium, natrium, klorur, sulfat dhe shumë të tjera. Kjo përbërje e veçantë është e domosdoshme për efektet e tyre shëruese për shumë sëmundje.
Indikacionet mjekësore të Llixhave

Sëmundje të lëkurës

Llixhat e Dibrës janë të dobishme në trajtimin e sëmundjeve të lëkurës si ekzema, psoriasis dhe dermatite. Përbërjet minerale të ujërave kanë efekte ushqyese dhe lehtësuese për lëkurën.

Probleme të sistemit muskulor-skeletor

Vaji dhe mineralet e Llixhave ndihmojnë në trajtimin e sëmundjeve të nyjeve, artritit, osteoartrozës dhe dhimbjeve të muskujve. Temperaturat e larta të ujit prodhojnë efekte relaksuese dhe analgjezike.

Sëmundje të sistemit kardiovaskular

Përdorimi i Llixhave mund të jetë i dobishëm për sëmundje të zemrës dhe hipertensionin, duke përmirësuar qarkullimin e gjakut dhe uljen e presionit të gjakut.

Çrregullime të sistemit nervor

Disa prej ujërave të Llixhave përdoren për trajtimin e çrregullimeve neurologjike, si depresioni dhe çrregullimet e gjumit, duke krijuar efekte qetësuese dhe relaksuese.

Shpërndaje si informacion sepse i shërben mirëqenjes së komunitetit dibran?!
#share

Back to top button