Lajme nga DibraLajmi i funditPërditshmëriPeshkopiShqipëria

Lexo për portalin “Ketu mblidhen Dibranet”

Share

Portali

“Këtu mblidhen Dibranët”

Ky portal synon të shërbejë si një platformë online e bashkimit e të gjithë Dibranëve, të vendosur brenda dhe jashtë vendit. Nëpërmjet këtij portali synohet të përforcojmë lidhjet e komunitetit Dibran, të promovojmë trashëgiminë kulturore dhe mundësitë e bashkëpunimit.

Shërbimet e Ofruara

  1. Prezantimi i aktiviteteve, ngjarjeve dhe mundësive të bashkëpunimit për dibranët brenda dhe jashtë vendit
  2. Informacion i detajuar mbi mundësitë e investimeve dhe sipërmarrjes në Dibër
  3. Promovimi i artit, kulturës dhe traditave dibrane në nivel kombëtar dhe ndërkombëtar

 

4 – Dibra Real Estate është një kompani e specializuar në tregtinë e pasurive të patundshme në Dibër. Ata ofrojnë shërbime të ndryshme, duke përfshirë shitjen dhe qiranë e shtëpive. Nëse jeni i interesuar të shihni pronat që Dibra Real Estate ka në dispozicion, mund të vizitoni këtë faqe për më shumë informacion. Gjithashtu, për të ndjekur aktivitetet e tyre, mund të vizitoni edhe faqen e tyre në Facebook.

 

Rubrikat e Portalit

Lajme dhe Aktivitete

Rubrikë e dedikuar për të informuar mbi ngjarjet, aktivitetet kulturore dhe komunitare të organizuara prej dibranëve brenda dhe jashtë vendit.

Mundësi Biznesi

Prezanton mundësi investimi, sipërmarrjeje dhe bashkëpunimi për biznesmenët dhe sipërmarrësit dibranë.

Trashëgimia Kulturore

Promovon artin, muzikën, gastronominë dhe zakonet tradicionale dibrane me qëllim ruajtjen dhe përhapjen e trashëgimisë së pasur.

Diaspora Dibrane

Nxjerr në pah lajme, aktivitete dhe iniciativa të komunitetit Dibran të vendosur në vende të ndryshme të botës.

Informacione për Aktivitetet e Komunitetit

Portali “Këtu Mblidhen Dibranët” ofron informacione të hollësishme rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve të komunitetit Dibran, brenda dhe jashtë vendit. Këtu do të gjeni kalendarin e aktiviteteve, fotoreportazhet nga ngjarjet e kaluara, si dhe detajet për t’u përfshirë në organizimin e aktiviteteve të së ardhmes.

Qëllimi është të mbajmë të informuar komunitetin për aktivitetet e ndryshme kulturore, sociale dhe humanitare që bashkojnë Dibranët kudo që ndodhen, duke e forcuar identitetin dhe ndjenjën e përkatësisë në këtë komunitet të veçantë.

Mundësitë e Bashkëpunimit

Projekte të Përbashkëta

Portali ofron mundësi për realizimin e projekteve të përbashkëta midis dibranëve në vend dhe në diasporë. Kjo mund të jetë në fushat e kulturës, artit, turizmit apo të biznesit.

Networking

Platforma do të shërbejë si një rrjet i gjerë lidhur me komunitetin Dibran, duke krijuar mundësi për bashkëpunim, këmbim idesh dhe eksperiencash të ndryshme.

Investime

Portali do të promovojë mundësitë e investimeve, duke sjellë së bashku biznesmenët dhe sipërmarrësit dibranë nga vendi dhe diaspora.

Lidhje me Institucionet

Do të lehtësojë lidhjet midis komunitetit Dibran dhe institucioneve qeveritare apo organizatave të ndryshme që mbështesin zhvillimin e kësaj zone.

Platforma e Komunikimit dhe Ndërveprimit

Rrjeti Social Dibran

Një rrjet social ekskluziv për komunitetet e Dibërve, ku ata mund të lidhen, bashkëpunojnë dhe bashkohen përmes këtij portali.

Forum Diskutimesh

Mundëson diskutime dhe shkëmbimin e ideve mbi çështje të rëndësishme që prekin komunitetin Dibran, brenda dhe jashtë vendit.

Chat i Drejtpërdrejtë

Një kanal komunikimi në kohë reale për të lehtësuar bashkëbisedimin dhe koordinimin e iniciativave të përbashkëta.

Takime Virtuale

Organizim i mbledhjeve dhe takimeve virtuale për bashkëbisedime dhe bashkërendim të aktiviteteve të komunitetit.

Promovimi i Trashëgimisë Kulturore Dibrane

Kultura e Veshjes

Kostumet tradicionale dibrane janë të njohura për motivet e pasura, përdorimin e ngjyrave të gjalla dhe punimin delikat të qëndisjes. Këto veshje janë simbol i identitetit kulturor të këtij rajoni.

Muzika Tradicionale

Muzika popullore dibrane karakterizohet nga tingujt magjepsës të instrumenteve të tilla si lahuta dhe çiftelia, që përcjellin trashëgiminë shumëshekullore të këtij komuniteti.

Kuzhinë e Pasur

Gastronomia e Dibrës ofron një gamë të gjerë shijesh të veçanta, duke përfshirë ushqime tradicionale si byrek, tavë kosi, petulla dhe shumë të tjera, që ushqejnë jo vetëm trupin, por edhe shpirtin.

Traditat e Valleve

Dibranët janë të njohur për traditën e tyre të pasur të vallëzimit, ku hapa të bukur e dinamikë përcjellin trashëgiminë kulturore të këtij rajoni malor.

Mundësitë për Bizneset dhe Sipërmarrësit Dibranë

Portali “Këtu Mblidhen Dibranët” synon të ofrojë mbështetje të plotë për bizneset dhe sipërmarrësit dibranë, brenda dhe jashtë vendit. Kjo përfshin informacione të detajuara për mundësitë e investimeve, programet e subvencioneve, rrjetin e kontakteve dhe mundësitë e bashkëpunimit ndërmjet bizneseve.

Gjithashtu, do të organizohen panaire tregtare, forume dhe konferenca që do të mundësojnë takime të drejtpërdrejta mes biznesmenëve dhe bashkëpunime të reja potenciale.

Rrjeti i Diasporës Dibrane

Krijimi i Lidhjes

Portali synon të ndërtojë një rrjet të fuqishëm të Dibranëve kudo që ndodhen në botë, duke i bashkuar në një komunitet të përbashkët.

Shkëmbimi i Ideve

Përmes platformës, Dibranët në diasporë mund të ndajnë eksperiencat e tyre, të shkëmbejnë ide dhe të gjenerojnë projekte të përbashkëta.

Mbështetje e Ndërsjellë

Rrjeti do të ofrojë mbështetje dhe bashkëpunim në fusha të ndryshme, si arsimi, biznesi, kultura, duke forcuar lidhjet mes komuniteteve të Dibërve.

Kontakti dhe webi

www.nediber.com

Kontaktoni Ne

Ju mund të na kontaktoni në adresën e-mail tikudj79@gmail.com për çdo pyetje ose sugjerim.

Chat Online

Përdorni funksionin e chat-it në faqen tonë për të marrë një përgjigje të shpejtë nga ekipi ynë.

Jepni Feedback

Ndani mendimet dhe sugjerimet tuaja me ne përmes formularit të feedback-ut në faqen e portalit.

Kontaktoni Në Tel.

Mund të na kontaktoni gjithashtu në numrin +355 (0) 682415000.

Rrjetet tona sociale

Portali “Këtu Mblidhen Dibranët” është aktiv dhe prezent edhe në shumë platforma të medieve sociale. Ky është një mjet i rëndësishëm për t’u lidhur me komunitetet Dibrane kudo që ndodhen në botë.

Facebook

Faqja jonë në ​FACEBOOK është një nga kanalet më të rëndësishme për të informuar dhe angazhuar bashkëkombasit në aktivitetet tona.

Instagram

Instagram ofrojmë një pasqyrim vizual të komunitetit dhe traditave dibrane, duke i bërë ato të aksesueshme për të gjithë.

LinkedIn

Rrjeti ynë në Tik Tok shërben për të mundësuar lidhje në fushën e biznesit dhe karrierës për Dibranët kudo që ndodhen.

YouTube

Kanali ynë në YouTube është një platformë për të ndarë video të ndryshme mbi kulturën, ngjarjet dhe aktivitetet e komunitetit dibran.

Faleminderit

Adriatik Sula

Ju falënderojmë që keni vizituar portalin tonë “Këtu Mblidhen Dibranët”. Shpresojmë që keni gjetur informacionin e nevojshëm për të mësuar më shumë rreth komunitetit tonë të larmishëm.

 

Back to top button