Aktualitet dhe Lajme

Kultivim dhe trafik marìjuane, arrestohen 8 shqiptarë në Spanjë

Share

Policia Vendore e Turis në Spanjë ka marrë pjesë aktive në hetimin e nisur nga Policia Kombëtare Spanjolle që ka kulmuar me çmontimin e një organizate kriminale ndërkombëtare me origjinë shqiptare. Ajo ishte e përkushtuar ndaj kultivimit dhe trafikimit të marijuanës në një shkallë të gjerë.

Operacioni nisi marsin e kaluar kur Policia Kombëtare Spanjolle nisi të gjurmonte këtë grup me origjinë shqiptare. Gjatë hetimit, policia lokale e Turís bashkëpunoi, duke kulmuar operacionin më me kontrollin e përbashkët të një shtëpie në qytet.

Njëkohësisht, shtatë shtëpi të tjera në qytete të ndryshme u kontrolluan gjithashtu. Këto kërkime rezultuan në tetë arrestime për anëtarësim në një organizatë kriminale, trafik njerëzor, trafik droge, mashtrim me energji elektrike, krime kundër të drejtave të punëtorëve dhe pretendime gjyqësore. Gjithashtu u konfiskuan gjithsej 2024 bimë cannabis dhe 40 kilogramë marijuanë.Huazuar nga Lapsi.al

Back to top button