Aktualitet dhe LajmeLajme nga DibraPërditshmëriPersonalitetePolitikëShqipëriaTiranë

Kandidati Dibran, për Dibranët në Tiranë

Share

 

Ai që Ka lindur në Vajmëdhej-Muhurr, Diber, me datë 01.03.1961.

Shkollën fillore e kreu në Vajmëdhej-Muhurr në vitet 1968-1972.

Arsimin 8-vjecar e kreu në Muhurr në vitet 1972-1976.

Arsimin e mesëm profesional pa shkeputje nga puna në degen mekanike, e kreu në gjimnazin Peshkopi, në vitet 1976-1980.

Në vitet 1980-1982 ndjek edhe arsimin e mesëm plotësues, dega agronomi në Muhurr.

Nga viti 1982-1986 ndjek arsimin e lartë në Fakultetin Ekonomik, pranë Insitutit

Bujqesor Kamëz (sot Universiteti Bujqesor i Tiranës).

Sapo përfundon arsimin e lartë, nis punën në detyrën e ekonomistit në Ndërmarrjen Bujqësore Dibër, detyrë të cilën e kreu për periudhen janar 1987 – tetor 1987.

Nga nëntori i vitit 1987 – prill 1992 kryen detyrën e ekonomistit në Minierën e Kromit Tërnovë, Bulqizë.

Në maj të vitit 1992 emërohet Drejtor i kësaj Miniere, detyrë të cilën e vazhdoi deri në tetor 1997. Më pas kalon ekonomist i kësaj miniere, deri në tetor të vitit 2000.

Nga nëntori i vitit 2000 deri në fillim të vitit 2002, punon si ekonomist pranë Bashkisë Bulqizë dhe Qarkun Dibër.

Vec sektorit shteteror, nis edhe rrugën e biznesit në sektorin minerar në Tërnove, Bulqizë, për prodhim dhe shitje mineral kromi.

Në vitin 2013 e në vazhdim ka investuar në sektorin hidroenergjitik

 

Back to top button