Aktualitet dhe Lajme

Iu bashkuan luftëtarëve në Siri, SPAK kërkon nga 7 vite burg për 5 gratë xhihadiste

Share

Prokuroria e Posa­çme, dha pretencën për 5 nga të akuzuarit që shkuan në Siri e iu bashkuan luftëtarëve në Siri.

SPAK ka kërkuar dënimin e tyre me 7 vite burg, por për shkak të gjykimit të shkurtuar atyre u ulet automatikisht 1/3 e dënimit nëse shpallen fajtore.

Si përfundim, raportohet se SPAK kërkoi pezullimin e dënimit me burg, për gratë dhe vënien në shërbim prove për një periudhë 5 vjeçare.

Kujtojmë se SPAK i hetoi gratë xhihadiste që u riatdhesuan në kampet e Sirisë në Shqipëri, për pjesëmarrje në organizata terroriste dhe pjesëmarrje në veprimtari ushtarake në një shtet të huaj.

Të pandehurat në këtë proces u larguan në drejtim të Sirisë në vitet 2013-2014, duke ndjekur pas bashkëshortët e tyre që shkuan të luftonin fillimisht përkrah Al Nusras dhe më pas për ISI
Huazuar nga Albeu.com

Një kafe nga ju!

Back to top button