Aktualitet dhe Lajme

Hamasi i gatshëm për arritjen e një marrëveshjeje për t’i dhënë fund luftës në Gaza

Share

Hamasi u tha ndërmjetësuesve në Katar dhe Egjipt përgjigjen e tij zyrtare ndaj një marrëveshjeje të propozuar të mbështetur nga OKB për t’i dhënë fund luftës në Gaza, sipas Reuters.

“Përgjigja e Hamasit ripohoi qëndrimin e grupit çdo marrëveshje duhet t’i japë fund agresionit sionist ndaj popullit tonë, të nxjerrë forcat izraelite, të rindërtojë Gazën dhe të arrijë një marrëveshje serioze për shkëmbimin e të burgosurve”, tha zyrtari.

Hamasi dhe Xhihadi Islamik Palestinez shprehën “gatishmërinë për të arritur pozitivisht” një marrëveshje për t’i dhënë fund luftës në Gaza në një deklaratë të përbashkët.

Megjithatë, si Izraeli ashtu edhe Hamasi kanë sugjeruar se plani përmbush qëllimet e tyre përplasëse, duke ngritur dyshime nëse mund të arrihet ndonjë përparim i vërtetë drejt një marrëveshjeje.


Huazuar nga Javanews.al

Back to top button