Aktualitet dhe Lajme

Gjërat që nuk duhet t’i bëni kurrë në hotel

Share

Kur vjen puna e pushimeve e sidomos, qëndrimit tonë në ndonjë hotel është e rëndësishme të dimë se si të sillemi.

Ndonëse ne paguajmë për qëndrimin tonë, ne përsëri duhet të respektojmë politikat e caktuara të hotelit dhe të mos dëmtojmë pronën, shkruan Reader’s Digest.

Të qëndrosh në një hotel do të thotë të ndjekës disa rregulla bazë të mirësjelljes, higjienës dhe të ndërgjegjes.

Por, cilat janë ato gjëra që nuk duhet t’i bëni kurrë gjatë qëndrimit në hotel.

Nuk duhet t’i vidhni robdoshambërt

Nuk është nevoja që t’i merrni robdoshambërt e hotelit, përveç se është vjedhje direkte, nëse e bëni këtë mund të merrni tarifë të padëshiruar që duhet ta paguani.

E njëjta vlen për peshqirët, veprat e artit, pajisjet elektronike dhe gjërat e tjera.

Nëse thyeni diçka, mos gënjeni për këtë

Aksidentet ndodhin, por dëmtimi i diçkaje në dhomën tuaj dhe mbajtja e saj sekret nuk është thjesht një gabim i mirësjelljes; është një rrezik potencial për stafin ose mysafirët e ardhshëm.

Pra, nëse thyeni një gotë, për shembull, merrni pjesët dhe tregojini punonjësve të shtëpisë për të, në mënyrë që ata të bëjnë një kontroll të plotë për çdo gjë që mund të keni humbur.

Nëse prishni diçka më të shtrenjtë, si një televizor ose tabletë, raportojeni atë në tavolinën e pritjes, edhe nëse kjo do të thotë se rrezikoni të paguani për artikullin.

Kjo është një arsye e mirë për të bërë një inspektim të plotë të dhomës kur hyni për herë të parë në dhomë.

Nëse vëreni se diçka është prishur edhe para se të shpaketoni valixhen tuaj, raportoni menjëherë çdo problem. Më pas, lexoni se cilat flamuj të kuq duhet të keni kujdes për të shmangur qëndrimin në një hotel të keq.

Mos gatuani nëse nuk ka zonë të përshtatshme kuzhine

E kuptojmë se ndonjëherë dëshironi të kurseni para, por nëse dhoma e juaj nuk ka kuzhinë nuk duhet të përgatisni ushqim; merrni ndonjë sanduiç të ftohtë.

Gjithashtu, nuk duhet të merrni pajisjet për gatim me vete për t’i shfrytëzuar aty.

Nuk duhet të leni bizhuteri të vlefshme në valixhen tuaj dhe as në dollap

Shumica e hoteleve janë të sigurta. Dhe rrallë ndodhë që dikush të hyjë në dhomën e dikujt pa u detektuar. Por, mund të ndodh dhe kjo mund t’ju prish pushimin tuaj.

Mos lini gjëra të vlefshme ose bizhuteri dhe as para në valixhe dhe në dollap.

Nëse nuk mund t’i lini ato në shtëpi, atëherë vendosni në kasafortë.

Nuk duhet të pini duhan në një dhomë ku nuk ju lejohet

Nëse pini cigare në ballkonin e një dhome ku nuk lejohet duhani mund të gjobiteni.

Përpjekja për të shmangur rregullat duke ajrosur dhomën ose, më keq, duke mbuluar alarmin e tymit nuk funksionon kurrë. Dhe në rastin e ndërhyrjes së alarmit të tymit, është krejtësisht e rrezikshme.

Është e rëndësishme të ndiqni politikat e secilit hotel që shkoni; ose pyesni.
Huazuar nga Albeu.com

Një kafe nga ju!

Back to top button