Aktualitet dhe Lajme

Fermerët në protestë, hedhin prodhimet e tyre në rrugë dhe ndezin zjarre

Share

Fermerët po shkaktojnë telashe të reja në Bruksel me qindra traktorë në rrugë ndërsa 27 ministrat e bujqësisë të BE-së takohen për të diskutuar krizën në sektorin bujqësor që ka çuar në protesta në të gjithë Evropën. Fermerët nuk janë të kënaqur me masat e marra dhe kërkojnë kujdes shtesë për sektorin primar.

Fermerët hedhin prodhimet e tyre në rrugë, ndezin zjarre dhe përpiqen t’i afrohen ndërtesës së Këshillit, ndërsa policia përdor ujë nën presion për t’i larguar. Siç raportoi më herët ERT, ministrat kanë njoftuar tashmë se pranojnë propozimet e Komisionit Evropian për lehtësimin e barrës administrative, si dhe disa përjashtime për fermerët. Me procedurë urgjente, ky mesazh do t’i përcillet Parlamentit Evropian, ku pritet opinioni mes datave 22 dhe 25 prill.
Huazuar nga Albeu.com

Një kafe nga ju!

Back to top button