Aktualitet dhe Lajme

Disa fakte të zemrës që mund t’ju habisin

Share

Të qenit fizikisht joaktiv në nivelin më të ulët ju vë në rrezik më të lartë të zemrës sesa pirja e duhanit.

“Megjithatë aktiviteti fizik dhe dieta e shëndetshme janë ato ku njerëzit kanë problemet më të mëdha,” thotë fiziologu i ushtrimeve të Johns Hopkins Kerry Stewart, Ed.D. “Vetëm rreth 40 përqind e njerëzve po marrin aktivitet të mjaftueshëm për të përmbushur udhëzimet.”

Qëndrimi ulur është një faktor rreziku i pavarur për sëmundjet e zemrës.

Edhe nëse ushtroni rregullisht, është ende e zgjuar të zvogëloni kohën tuaj të qëndrimit ulur gjatë gjithë ditës. “Duket se është shumë e dobishme për shëndetin e zemrës”, thotë kardiologu i Johns Hopkins, Michael Blaha, M.D., M.P.H.

Arteriet janë vetëm rreth 4 milimetra në diametër.

“Nuk duhen shumë nga ato ushqime të yndyrshme dhe të yndyrshme për një ose dy dekada për të filluar bllokimin e arterieve,” thotë kardiologu i Johns Hopkins Roger Blumenthal, M.D. Nëse një arterie bllokohet për 30 minuta ose më shumë atëherë zona e muskulit të zemrës që furnizon arteria do të gërryhet ose do të vdesë. Kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme që dikush që ka një atak në zemër të marrë kujdes shpejt.
Huazuar nga Albeu.com

Një kafe nga ju!

Back to top button