Aktualitet dhe Lajme

Deklaronte se mëkatet kanë shkurtuar jetën e njeriut, shkarkohet shkencëtari rus

Share

Një shkencëtar i rëndësishëm rus është pushuar nga puna pasi thotë se më parë njerëzit jetonin për 900 vjet, por për shkak të mëkateve të paraardhësve tanë, ne tani jetojmë më pak.

Pikëpamjet jo-shkencore vijnë nga Dr. Alexander Kudryavtsev, kreu i Institutit të Gjenetikës së Përgjithshme të Akademisë Ruse të Shkencave.

60-vjeçari bëri një sërë deklaratash të çuditshme marsin e kaluar gjatë Konferencës së Tretë Shkencore dhe Teologjike Ndërkombëtare.

Qeveria ruse nuk dha një arsye për shkarkimin e tij, por Fyodor Lukyanov, kreu i komisionit të kishës ruse për çështjet familjare, tha se shkarkimi ndodhi për shkak ‘të besimeve dhe deklaratave fetare’ në përputhje me besimin që kjo ‘shkel etikën e komunitetit shkencor. ‘.

Dr. Kudryavtsev pretendon se universi ishte krijuar nga Zoti, por “u kalb” për shkak të “mëkatit të lashtë, të paraardhësve dhe personal” të njerëzve dhe se para përmbytjes biblike, njerëzit jetonin deri në 900 vjet.

Kur u pyet nga mediat, ai u shpreh: “Doja të theksoja ndikimin e dëmshëm të të ashtuquajturave zakone të këqija, atë që teologët e quajnë mëkat. Ato ndikojnë edhe në gjenomë. Këto janë mutacione që mjekët e gjenetikës gjejnë çdo ditë kur punojnë me pacientët”, tha Dr. Kudryavtsev.

“Shkencëtarët ateistë do t’ju thonë se në fakt, është rrezatim, është ndotje, të gjitha janë efekte mutacioni. Megjithatë, bindja ime personale është se një shkatërrim i tillë nis nga mëkati fillestar, i rënduar nga mëkati i paraardhësve si dhe mëkati personal gjithashtu”.

Mes të tjerash, shkencëtari beson se këto mëkate mund të shtrihen deri në 7 breza.

Pas reagimeve të ashpra, Dr Kudryavtsev u detyrua të lëshonte një deklaratë ku thoshte se pretendimet e tij janë vetëm besimi i tij personal dhe se ato nuk duhet të lidhen me departamentin e gjenetikës që ai drejton.
Huazuar nga Albeu.com

Një kafe nga ju!

Back to top button