Aktualitet dhe Lajme

Dalin të dhënat e Censit, Shqipëria ka mbi 2,4 milionë banorë, kreu i INSTAT: Procesi, kompleks dhe…

Share

Instituti i Statistikave publikon sot Censin e Popullsisë dhe Banesave. Me interes priten të dhënat zyrtare se sa është numri i rezidentëve në Shqipëri, por edhe numri i banesave dhe statistika të tjera mbi familjet shqiptare dhe ekonominë.

Drejtoresha e INSTAT, Erisa Dhuli në një dalje për mediet deklaroi se Censi ishte një proces kompleks me rëndësi për rrugën evropiane.

Dhuli: Ky Cens vlerësoi në territorin shqiptar 2 milion e 400 mijë banorë e 2,133 banorë.

Nga ky rezultat figuron se vendi ka rreth 410 mijë banorë më pak se në vitin 2011.

Vijon…


Huazuar nga Javanews.al

Back to top button