Aktualitet dhe LajmeLajme nga DibraLajmi i funditPërditshmëriShqipëria

Bulqizë/Goditet një tjetër rast i paligjshëm i tregtimit të lëndëve plasëse.

Share

Njoftim për Media:

Bulqizë/Goditet një tjetër rast i paligjshëm i tregtimit të lëndëve plasëse.
Magazinonte lëndë plasëse me qëllim për përdorim vetjak, por më pas e tregtonte (shiste) në 9
subjekte të tjera, Policia nis procedimin penal për pronarin e një subjekti minerar.
Strukturat e Drejtorisë Vendore të Policisë Dibër, në bashkëpunim me Komisariatin e Policisë
Bulqizë, në përmbushje të objektivave të punës për parandalimin, evidentimin dhe goditjen e
informalitetit, në bashkëpunim me Prokurorinë, bazuar në inteligjencën policore se një subjekt në
mënyrë të paligjshme tregtonte (shiste), lëndë plasëse në disa subjekte të tjera minerare, kanë
organizuar punën me qëllim verifikimin, parandalimin e mëtejshëm dhe goditjen e kësaj
paligjshmërie.


Si rezultat, u referuan materialet në Prokurori ku nisi procedimi penal, për veprën penale
"Shkelja e rregullave mbi lëndët plasëse, djegëse dhe radioaktive" për shtetasin G.Ç., 55 vjeç,
banues në Tiranë.
Ky shtetas, në Thekën Martanesh, pasi magazinonte në depon e tij, sasi me lëndë plasëse me
qëllim për përdorim vetiak, më pas në mënyrë të paligjshme dhe pa autorizim përkatës nga
Komisariati i Policisë, e tregtonte (shiste) lëndën plasëse në 9 subjekte të tjera, duke u mjaftuar
vetëm me një akt-marrveshje të lidhura mes palëve (subjekteve).
Në këtë subjekt janë sekuestruar 1416 kg lëndë plasëse dhe 220 kapsolla elektrike.
Kontrollet në subjektet minerare të qarkut, me qëllim verifikimin e zbatimit të ligjeve, kritereve
dhe standardeve të sigurisë, vijojnë.
Materialet procedurale i kaluan Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë të Juridiksionit të
Përgjithshëm Dibër, për veprime të mëtejshme.

Një kafe nga ju!

Back to top button