Aktualitet dhe Lajme

Besimtarët katolikë kremtuan “Udhën e Kryqit” në Tiranë

Share

Besimtarët katolikë kremtuan këtë të Premte “Udhën e Kryqit”.

Arqipeshkvi Arjan Dodaj udhëhehoqi ceremoninë në kryeqytet, ndërsa qytetarë të shumtë përkujtuan vuajtet e Jezu Krishtit deri në momentin e kryqëzimit.

Ky ritual është i shenjtë për besimtarët dhe i paraprin Javës së Bardhë.

Të Dielën është festa e Pashkëve që është festa më e madhe e krishtërimit. Ajo shënon ringjalljen e Jezu Krishtit pas kryqëzimit. Për festën e Pashkës, besimtarët shkëmbejnë dhe thyejnë vezët e lyera me ngjyrë të kuqe si simboli i jetës, ndërsa ngjyra e kuqe e vezëve simbolizon sakrificën e Krishtit.
Huazuar nga Albeu.com

Back to top button