Aktualitet dhe Lajme

A duhet të konsumohen frutat e konservuara?

Share

A keni menduar ndonjëherë nëse arritja e një kanaçe me pjeshkë ose ananas është një zgjedhje e mirë për shëndetin tuaj?

Këtu mund të mësoni për përfitimet shëndetësore të frutave të konservuara, si dhe keqkuptimet e zakonshme, dhe ne do t’ju japim këshilla praktike për përfshirjen e frutave të konservuara në një dietë të shëndetshme.

A e dini se frutat e konservuara mblidhen në kulmin e pjekurisë dhe më pas konservohen brenda disa orësh? Kjo ndihmon për t’u siguruar që ata të ruajnë ushqimin dhe shijen e tyre superiore sa herë që jeni gati t’i shijoni ato. Për shkak se ato janë të mbushura me freskinë e tyre maksimale, ju mund të vazhdoni të hani ato pjeshkë të lëngshme verore gjatë gjithë vitit!

Ashtu si frutat e freskëta dhe të ngrira, frutat e konservuara janë një burim i shkëlqyer i ushqyesve thelbësorë si fibra, vitamina dhe minerale. Sipas një rishikimi të vitit 2019 të botuar në Revistën Ndërkombëtare të Shkencës dhe Ushqimit të Ushqimit, frutat dhe perimet mbështesin shëndetin tonë të përgjithshëm dhe ndihmojnë në uljen e rrezikut të sëmundjeve të caktuara si sëmundjet kardiovaskulare dhe kanceri.

LeBlanc madje tregon për një rishikim të fundit të vitit 2020 të botuar në Nutrients, i cili zbuloi se rritja e marrjes së frutave dhe perimeve (përfshirë frutat e konservuara) mund të promovojë një shëndet më të mirë mendor.

Një studim zbuloi se marrja e lartë e këtyre produkteve mund të nxisë optimizëm më të madh, më pak stres dhe më pak simptoma të depresionit. Megjithatë, për shkak se studimet në këtë rishikim përdorën metoda të ndryshme, krahasimi i rezultateve të tyre nuk është gjithmonë i drejtpërdrejtë dhe nevojiten më shumë kërkime për të sqaruar marrëdhënien.
Huazuar nga Albeu.com

Back to top button