Aktualitet dhe Lajme

UEFA ka një rregull të rreptë për stadiumet ku do të zhvillohen ndeshjet e Euro 2024

Share

Përpara Euro 2024, UEFA ka zbatuar rregulla strikte në lidhje me gjendjen e fushës. Ky vendim vjen pas një incidenti të diskutueshëm gjatë sezonit 23/24 të Ligës Premier, ku ndeshja e Bournemouth kundër Manchester United bëri bujë.

Tifozët vunë re ujin e tepërt në pjesën sulmuese të Manchester United. Është interesante, ndërsa rregulloret e Ligës Premier nuk specifikojnë kufizime për ujitjen e fushës përpara fillimit, UEFA po merr masa proaktive për të siguruar lojë të ndershme dhe kushte optimale të lojës për të gjitha skuadrat e përfshira në turne.

Gjermania si nikoqir duhet të shpallë orarin e lagies së fushës në takimin organizativ para ndeshjes. Katrani duhet të ujitet në mënyrë të barabartë dhe jo vetëm në zona të caktuara.

Si rregull i përgjithshëm, lagia e fushës duhet të përfundojë 60 minuta para fillimit të ndeshjes.

Lagia shtesë e fushës mund të kryhet nëse kështu vendoset nga nikoqirët në garën kualifikuese dhe nga UEFA në turneun final, me kusht që të ndodhë:

– ndërmjet 15 dhe 10 minuta para fillimit (ose ndërmjet 20 dhe 15 minuta para fillimit gjatë turneut final në varësi të numërimit mbrapsht); dhe/ose

– gjatë pjesës së parë (për një maksimum prej pesë minutash, duke lejuar lojtarët zëvendësues të ngrohen në fushën e lojës). /Telegrafi/
Huazuar nga Albeu.com

Back to top button