Aktualitet dhe Lajme

Të paktën 80 milionë peshkaqenë janë viktima të peshkimit çdo vit

Share

Përafërsisht 80 milionë peshkaqenë janë viktima të peshkimit çdo vit, sipas një studim i ri nga universiteti Kanadez i Dalhousie, shkruan corriere della sera.

Në vitin 2012 mesatarisht 76 milionë kafshë vriteshin çdo vit përmes peshkimit, ndërsa në vitin 2019 numri u rrit në 80 milionë, me një rritje prej 5%.

”Peshkaqenët janë ndër speciet e kafshëve ‘më të kërcënuara’ në botë. Ne kemi nevojë urgjente për kontrolle më të mira në det dhe përgjatë zinxhirit të furnizimit dhe ne duhet të mbrojmë veçanërisht zonat e rëndësishme për peshkaqenë si zonat e rritjes dhe shumimit”, shpjegon Simone Niedermüller, eksperte e peshkaqenëve për Iniciativën Detare Mesdhetare të WWF.

Tregtia e mishit të peshkaqenit nuk është problem vetëm në vendet aziatike, ku supa e peshkaqenit konsiderohet një delikatesë.

“Mishi i peshkaqenit konsumohet edhe në Evropë dhe sipas studimit. Peshkaqenët luajnë një rol kyç në ruajtjen e ekuilibrit të rrjetit ushqimor detar dhe janë një kontribues i rëndësishëm në sekuestrimin e CO2 në oqeane.
Huazuar nga Albeu.com

Një kafe nga ju!

Back to top button