Aktualitet dhe Lajme

Situatë alarmante në Kaliforni! Stuhia e fuqishme godet vendin, pritet që dëbora të arrijë deri në 12 metra

Share

Një stuhi e rrezikshme dimri ka mbërritur në Kaliforni me erërat të fuqishme, dëborë dhe mot të keq në zonat malore gjatë fundjavës.

Kalifornia prite të ketë reshjet më të mëdha të borës të vitit, duke paraqitur një rrezik të konsiderueshëm për udhëtarët. Dëbora pritet të arrijë deri në 12 metra, ndërsa era do të fryjë mesatarisht mbi 100 km/orë.

Erërat frynë mbi 140 mph

Në majat më të larta të Sierra Nevada, erra arriti deri në 140 km/orë. Stuhia e fuqishme do t’i shkarkojë këto erëra ekstreme dhe borë edhe më të madhe gjatë fundjavës, duke krijuar kushte stuhie të gjata.

“Udhëtimi mbi kalimet e Sierrës tashmë është bërë shumë i pasigurt dhe do të përkeqësohet gjatë fundjavës”, paralajmëroi zyra e Shërbimit Kombëtar të Motit në Reno, Nevada, sipas BBC.

Dëbora e madhe dhe erërat e zhurmshme pritet të kombinohen për të krijuar kushte të rralla dhe afatgjata të stuhive në pjesën më të madhe të Sierrës dhe pjesë të vargmaleve veriore. Dukshmëria mund të bjerë në pothuajse zero, që do të thotë se është e pamundur të shihet më larg se disa metra, ose fare, në stuhitë më intensive.

Parku Kombëtar Yosemite, pas një paralajmërimi për stuhi gjatë fundjavës, është i mbyllur deri të paktën të dielën pasdite, tha Shërbimi i Parkut Kombëtar .

Ndryshe nga stuhitë e tjera këtë dimër, bora do të bjerë shumë nën nivelet e kalimit për të gjitha zonat e prekura. Kushtet intensive në lartësitë më të ulëta rrisin rrezikun e rrezikut në rrugë.

Erërat e forta dhe të gjata mund të rrëzojnë pemë dhe linja elektrike, duke rezultuar në dëmtime të pronës dhe ndërprerje të energjisë elektrike.

Top Channel


Huazuar nga StartNews.

Back to top button