Aktualitet dhe Lajme

Ramazani 2024: Emiratet e Bashkuara Arabe reduktojnë orët e punës edhe për punonjësit e sektorit privat

Share

Punonjësit e sektorit privat në Emiratet e Bashkuara Arabe do të kenë ulje të orëve gjatë orarit të punës gjatë muajit të Ramazanit.

Kështu, punonjësit e sektorit privat në të gjithë vendin që zakonisht punojnë tetë deri në nëntë orë në ditë, do të gëzojnë një reduktim prej dy orësh në orarin e tyre ditor të punës gjatë muajit të shenjtë mysliman.

Në një deklaratë të postuar në X, e njohur më parë si Twitter, ministria (MHRE) tha: “Në përputhje me kërkesat dhe natyrën e punës së tyre, kompanitë mund të aplikojnë modele pune fleksibël ose në distancë brenda kufijve të orarit të punës ditore gjatë Ramazanit”.

Ramazani pritet të fillojë më 12 mars në pritje të konfirmimit nga komiteti i shikimit të hënës, sipas Departamentit të Çështjeve Islame dhe Aktiviteteve Bamirëse të Dubait (IACAD).

Gjatë Ramazanit, myslimanët përmbahen nga ngrënia dhe pirja nga lindja e diellit deri në perëndim të diellit dhe përfshihen në rituale fetare që inkurajojnë vetëkontrollin dhe bamirësinë.

Autoriteti Federal për Burimet Njerëzore të Qeverisë (FAHR) kishte nxjerrë tashmë një qarkore që përcakton orarin zyrtar të punës gjatë muajit të shenjtë të Ramazanit për punonjësit e autoriteteve federale.

Muaji i shenjtë islamik do të shohë të gjitha ministritë dhe agjencitë federale që do të funksionojnë nga ora 9 e mëngjesit deri në 14:30 nga e hëna në të enjte.

Të premteve, orari i punës është nga ora 9 e mëngjesit deri në orën 12 në mesditë, përveç nëse natyra e punës e kërkon ndryshe.
Huazuar nga Albeu.com

Back to top button