Aktualitet dhe LajmeLajmi i funditPërditshmëriShqipëriaVisit Diber

Projekti “Përjetimi i lumenjve të Shqipërisë” përfshihet dhe Dibra

Share

Federata Shqiptare e Rafting me përfaqësues Z. Zamo Spathara falenderon presidentin e Komitetit Olimpik Shqiptar Z.Fidel Ylli për pritjen që i bëri projektit “Përjetimi i lumenjve të Shqipërisë” në mbështetje të nismës “Lëvizja sportive në shkolla dhe universitete” të lançuar në dhjetor nga Z. Kryeministër në bashkëpunim me Komitetin Olimpik Kombëtar Shqiptar
Ky projekt i edukimit motorik për shkollat shqiptare bazohet kryesisht në rafting, një sport kolektiv dhe ekipor që të lejon të shohësh territorin nga një këndvështrim tjetër dhe të arrish në vende fantastike që nuk mund të arriheshin në asnjë mënyrë tjetër. Rafting është një sport i praktikuar në të gjithë botën nga turistët, por edhe nga një numër shumë i lartë shkollash për shkak të mundësisë që ofron ky sport për t’u lidhur me disiplina të tjera studimi: shkencë, gjeografi, fizikë dhe mbi të gjitha për të qenë një mjet i fuqishëm arsimor. për të zhvilluar qytetarinë aktive dhe ndjenjën e përkatësisë së territorit.
Prandaj, projekti nuk do të bazohet vetëm në aktivitetin sportiv si një qëllim në vetvete ose një edukim i përgjithshëm për shëndetin dhe lojën e ndershme, por merr frymëzim dhe u përgjigjet nevojave dhe standardeve të dokumenteve kryesore evropiane dhe botërore në fushën e arsimit dhe edukimit dhe edukimit. sportet bazë dhe shkollore.

Lumenjte ku do te praktikohet ky projekt janë Lumi i Osumit në qytetet Berat dhe Corvode,lumi Shkumbin në Elbasan,Drino në Gjirokastër,lumi Vjosa në Permet,Drini i zi në Dibër,Lumi Bistrica në Sarandë,lumi Erzen në Tiranë. @worldrafting @albaniarafting

Back to top button