Aktualitet dhe Lajme

“Nuk shoh asnjë përfitim nga kjo që po bëjmë” Ministri izraelit jep dorëheqjen nga qeveria e unitetit të Netanyahut

Share

Një nga ministrat e izraelit, i cili iu bashkua qeverisë së unitetit emergjent të kryeministrit Benjamin Netanyahu pas sulmit të Hamasit më 7 tetor, dha dorëheqjen pasi nuk ishte përfshirë në kabinetin e luftës së nivelit më të lartë.

Gideon Saar iu bashkua qeverisë së unitetit së bashku me disa anëtarë të tjerë të opozitës për të ndihmuar në menaxhimin e luftës kundër Hamasit në Gaza.

Largimi i Saar, së bashku me një tjetër aleat të tij, nuk pritet të ndikojë në stabilitetin e qeverisë së Netanyahut, e cila ende kontrollon një shumicë të qartë në parlament.

Saar dikur ishte një rival i Netanyahut në partinë e krahut të djathtë Likud përpara se të bashkohej me një bllok më centrist të udhëhequr nga ish-shefi ushtarak Benny Gantz. Së bashku ata hynë në qeverinë e emergjencës. Gantz u bë anëtar i kabinetit të luftës me forum të vogël, vendimmarrës, ndërsa Saar u la jashtë.

“Unë nuk mund të mbaj përgjegjësi nëse nuk kam, sipas gjykimit tim, një mundësi reale për të ndikuar në drejtimin e politikës. Unë thjesht nuk shoh ndonjë përfitim në këtë,” tha Saar në komentet në transmetim.
Huazuar nga Albeu.com

Back to top button