Aktualitet dhe Lajme

Fermerët francezë paralajmërojnë protesta të tjera

Share

Fermerët francezë duket se kanë planifikuar të organizojnë më shumë demonstrata dhe bllokime rrugësh në javët e ardhshme si një formë e protestës për të bërë presion mbi qeverinë që të përmbushë premtimet për ndihmë ndaj sektorit bujqësor.

Kjo njoftim është bërë ditën e sotme nga Arnaud Rousseau, kryetari i sindikatave më të mëdha bujqësore në Francë.

Fermerët në të gjithë Evropën kanë protestuar për javë të tëra mbi ato që ata i përshkruajnë si masa tepër kufizuese të mbrojtjes mjedisore për të mbrojtur konkurrencën e çmimeve nga importet e lira bujqësore nga jashtë Bashkimit Evropian, por edhe për të ulur kostot.

Nga ana tjetër, presidentja e Parlamentit Europian, Ursula Von Der Leyen, deklaroi se fermerëve do iu vihet në ndihmë.
Huazuar nga Albeu.com

Back to top button