Aktualitet dhe Lajme

Fermerët dhe blektorët në Devoll protestojnë para drejtorisë së bujqësisë

Share

Këtë të shtunë, fermerë dhe Blektorë në Devoll, kanë dalë bashkë në protestë përballë drejtorisë së bujqësisë.

Sipas informacioneve, fermerët në shenjë protestë kanë marrë dhe traktorët, të cilët i kanë rreshtuar përballë drejtorisë.

Ata kanë parashtruar një sërë kërkesash për ministrinë e bujqësisë, konkretisht ata kërkojnë:

1-Barazim të TVSH për produktet bujqësore;

2-Rimbursim për çdo litër qumësht;

3-Naftë pa taksa për mjetet bujqësore;

4-Fatura TVSH me çmim real nga pika e grumbullimit në ditën e dorëzimit të produktit;

5-Subvencionim për farat dhe fidanët;

6-Subvencionim për produktet organike

Blektorët shprehen se çmimi i qumështit nga grumbulluesit është 120 lekë për litër, kur në fakt duhet të jetë 170 lekë, pra çmimi është ulur me rreth 30% të vlerës!
Huazuar nga Albeu.com

Një kafe nga ju!

Back to top button