Fetare

9 gjera qe nuk e prishin agjërimin ?

Për agjëruesit !

Share

Çfarë nuk e prish agjërimin ?

1- Ngrënia dhe pirja nga harresa.

2- Përdorimi i misvakut dhe larja e dhëmbëve me furçë.

3- Shpëlarja e gojës dhe e hundës për abdes dhe larja e trupit.

4- Hixhameja (nxjerrja e gjakut me kupa) dhe dhënia e gjakut
për analiza.

5- Ejakulimi në gjumë.

6- Agjërimi nuk prishet nëse agjëruesi provon shijen e gjellës
(pa e gëlltitur atë), apo i merr erë parfumit.

7- Agjërimi nuk prishet nëse përdor ilaçe me pika në vesh apo
në sy (edhe nëse e ndjen shijen e ilaçit në fyt), si dhe nuk prishet
nga vendosja e ilaçit mbi plagë.

8- Agjërimi nuk prishet nëse përdor ilaçe nga anusi apo organi gjenital, qoftë kjo për temperaturë apo për arsye tjetër.

9- Përdorimi i makjazhit dhe lyerja e syve nuk e prishin agjërimin.

10- Agjëruesit i lejohet të bëjë çdo gjë që i lehtëson agjërimin,
si psh: qëndrimi në hije, larja e trupit apo e disa pjesëve të tij me
ujë të ftohtë, shpëlarja e gojës etj.

Anis Agovi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button