Aktualitet dhe Lajme

Votohet qeveria e re në Maqedoninë e Veriut, dominojnë nacionalistët

Share

Ligjvënësit e Maqedonisë së Veriut miratuan të dielën një qeveri të re të kryeministrit Hristijan Mickoski, të mbizotëruar nga nacionalistët, partia e të cilit fitoi zgjedhjet e përgjithshme në maj duke u mbështetur në zemërimin e votuesve me ritmin e ngadaltë të integrimit në Bashkimin Evropian.

Qeveria u miratua me 76 vota pro dhe 22 kundër në parlamentin me 120 vende, ku koalicioni qeverisës përbëhet nga partia VMRO-DPMNE e Mickoskit, aleanca shqiptare VLEN dhe ZNAM, një ndarje etnike maqedonase nga Social Demokratët (LSDM).

Ja perberja e qeverise se re:

MINISTRAT E VMRO-DPMNE-së
1. Vllado Misajllovski, ministër i Mbrojtjes
2. Timço Mucunski, ministër i Punëve të Jashtme dhe Tregtisë
3. Pançe Toshkovski, ministër i Punëve të Brendshme
4. Aleksandar Nikollovski, ministër i Transportit- zv.kryeministër
5. Ivan Stoillkovië, ministër për Marrëdhënie mes Bashkësive -zv.kryeministër
6. Gordana Dimitrieska Koçovska, ministre e Financave
7.Sanja Bozhinovska, ministre e Energjetikës
8. Cvetan Tripunovski, ministër i Bujqësisë
9. Vesna Janevska, ministre e Arsimit dhe Shkencës
10. Zllatko Perinski, ministër i Vetëqeverisjes Lokale
11. Zoran Lutkov, ministër i Kulturës dhe Turizmit
12. Stefan Andonovski, ministër i Transformimit Dixhital
13. Borko Ristovski, ministër për Sport
14. Lupço Dimovski, zv.kryeministër për Sistem Politik
15. Shaban Saliu, ministër për zbatimin e dekadës së romëve

MINISTRAT E KOALICIONIT “VLEN”
1.Izet Mexhiti, Zv.kryeministër i parë, Ministër i Ekologjisë
2. Arben Taravari, ministër i Shëndetësisë
3. Besar Durmishi, ministër i Politikës Sociale, Demografisë dhe Rinisë
4. Fatmir Limani, ministër i Ekonomisë dhe Punës.
5.Arben Fetai, zv.kryeministër për Qeverisje të Mirë
6.Orhan Murtezani, ministër i Eurointegrimeve

MINISTRAT E LËVIZJES “ZNAM”
1. Igor Fillkov, ministër i Drejtësisë
2. Goran Minçev, ministër i Administratës
Huazuar nga Albeu.com

Back to top button