Aktualitet dhe Lajme

Vaditja, prefekti Shehu: Besoj që veprat vaditëse do të jenë gati

Gjatë muajit Maj banorët e zonëve rurale nuk kanë patur nevojë deri tani për ujë vaditës, kjo për faktin se ka patur reshje të vazhdueshme shirash. Megjithatë, prefekti i Qarkut Dibër, Nexhbedin Shehu thotë se pushteti vendor në të katër bashkitë e qarkut ka nisur punën prej kohësh për të vënë në funksion veprat vaditëse. Sipas Shehut edhe nëse reshjet e shirave do të ndërpriten në ditët në vijim, me datë 1 Qershor të gjitha zonat rurale të qarkut do të kenë ujë vaditës për të mbjellat e tyre. Nga ana tjetër, Prefekti Nexhbedin Shehu tha se bashkitë kanë punuar për këto vepra vaditëse që të vihen në funksion qoftë duke i tenderuar me të tretë e qoftë me ndërmarrjet e tyre.

Ndryshe nga viti i kaluar, këtë vit muaji i fundit i pranverës është shoqëruar me reshje të shumta shirash, ku fermerët nuk kanë patur nevojë për ujë vaditës, madje janë ankuar se nga lagështia ju janë dëmtuar të mbjellat.


Huazuar nga MatTv

Artikuj të ngjashëm

Back to top button