Lajme nga DibraLajmi i funditPërditshmëriShqipëria

Super zbulimi në Dibër. Analizat konfirmojnë! – Gjurmë Shqiptare

Në maj të vitit 2021, në fashtin Gjuras, jo shumë larg Peshkopisë, u zbulua një shpellë e mbushur plot me eshtra njerëzore.

Emisioni “Gjurmë Shqiptare”, i cili bëri edhe zbulimin, kërkoi një grup pune të specializuar arkeologësh për të hulumtuar këtë vend.

Në shtator një antropologe franceze erdhi si e dërguar e Universitetit të Vjenës për të marrë kampione nga këto eshtra dhe për të kryer analizat e tyre.

Pas analizimit të tyre, arkeologët besojnë se këto eshtra datojnë rreth shekullit 3-5 të erës sonë, ose ndryshe 1700-1800 vite më parë./mattv.al/

Back to top button