Aktualitet dhe Lajme

Sezoni turistik, Prefekti: Taskforca është në terren për masat e turizmit

Një taks-forcë është ngritur për të siguruar një sezon të mbarë turistik. Prefekti i Qarkut Dibër, Nexhbedin Shehu tha se kjo taskforcë operon që prej Marsit edhe në nivel vendor. Qëllimi i saj sipas Shehut është sigurimi i një sezoni turistik të mbarë për të gjithë vizitorët e Qarkut Dibër, qofshin të huaj apo shtetas shqiptar. Prefekti Shehu shtoi se puna ka asistuar në pastrimin e territorit, kontrollin e njësive akomoduese, sigurinë rrugore etj.

Qarku Dibër ofron përgjithësisht turizëm malor, por nuk mungon as ai kulturor e historik. Numri i njësive akomoduese është ende i ulët për të pritur vizitor që qëndrojnë më shumë se një natë.


Huazuar nga MatTv

Back to top button