Aktualitet dhe LajmeDiaspora DibranePërditshmëriShqipëria

Schmitt: Lufta e Skënderbeut rajonale, luftoi vetëm në Mat dhe Dibër

Në lidhje direkte nga Viena, në “A Shoë” me gazetarin Adi Krasta, historiani dhe akademiku austriak, Oliver Jens Schmitt, foli edhe për librin e tij për Skënderbeun, ku tha se kryengritja e Skënderbeut ishte fenomen rajonal i Matit dhe Dibrës.

‘Kryengritja e Skënderbeu ishte fenomen rajonal i Matit dhe Dibrës. Jugu i Shqipërisë nuk ka marrë pjesë në të. Interpretimi im është që shtetformimi i Arbërisë u bë me mbështetjen e Papa Piu II. Për mua Skënderbeu është një figurë madhështorë. Meriton pozitën që ka në kujtesën historike shqiptare’

Source link 

Artikuj të ngjashëm

Back to top button