Aktualitet dhe Lajme

Përgjimet/ Si shqiptari tentoi të trafikojë 100 kg kokαinë nga burgu i Janinës

Share

Pak ditë më parë policia greke ndërhyri në burgun e Janinës ku ekzekutoi disa urdhër-arreste mbi një grup të trafikut të drogës që kontrollohej nga qelia. Koka e këtij grupi thuhet se ishte shqiptari Edmond Përbashaj, i dënuar me 20 vjet burg për grabitje me armë.

Grupi ishte përfshirë edhe në pastrimin e parave me ndihmën e punonjësve të burgut. Operacioni i policisë shkaktoi një revoltë në burg pasi disa prej të burgosurve dogjën dyshekët.

Edmond Përbashaj

Edmond Përbashaj ose “Mondi” njihej në burg edhe si “Shefi” apo “Bossi”. Portali zougla.gr ka publikuar një pjesë nga bisedat e përgjuara nga autoritetet të anëtarëve të këtij grupi. Aty u zbulua edhe plani për ardhjen e një ngarkese me 100 kg kokainë. Për këto ai do të merrte 1 milion euro. Për planet e tij ishte vënë në dijeni edhe zëvendësdrejtori i burgut. Mes shqiptarit dhe zyrtarit kishte një lidhje interesash.

Zv.Drejtori Vasilis Thomos

Media greke ka zbuluar një dialog mes “Mondit” dhe zv/drejtorit.

Edmond Përbashaj: Po të bëhet një punë tani, mik, do të marr shumë para.

Zëvendësdrejtori : Nëse puna është kryer? Ku jashtë? Tani po prisni?

Edmond Përbashaj: Një parcelë për të kaluar, njëqind kilogram koks, mik

Zëvendësdrejtori : Kur, në rregull? Bërë një milion? Sa kushton kjo;

Edmond Përbashaj: Një milion pastër në xhep.

Zëvendësdrejtori : Në xhep një milion? Nëse kalon. Nëse nuk kalon?

Edmond Përbashaj: Nëse nuk më kalon a@#a.

Zëvendësmenaxheri : Prisni, 100 kilogramë koks, sa keni paguar? Blerë?

Edmond Përbashaj: Ja ku vijnë 2 milionë.

Ndihmës menaxheri : Prit m@#a, sa do të paguash për të?

Edmond Përbashaj: Do të jap dy dhe do të shes tre

Zëvendësdrejtori : Do të merrni tre?

Edmond Përbashaj: Ai do të marrë një.

Polici Vassilis Katsanos

Në një tjetër përgjim “shefi” kërkon nga një punonjës që të fusë 21 mijë euro në burg.

Zyrtari: Çfarë 21? Je mire bebe?

“Shefi”: Po.

Zyrtari: Kjo që thua nuk është e mundur… Do të na çojnë në burg. Ne do të shkojmë në burg për këtë.

Sikur të ishte pak më e lehtë. Ne do të shkojmë në burg. Janë shumë. Nuk justifikohen.

“Shefi”: Nuk dua t’i justifikoni.

Zyrtari: Si je fëmija im? Ku dreqin?. Dhe ku duhet t’i vendos ato? Në brekët e mia?

“Shefi”: Nxirre… po i merr paratë dhe i vendos diku? Nuk do të na kapin…Fshihu diku. ©LAPSI.alHuazuar nga Lapsi.al

Back to top button