Aktualitet dhe Lajme

Dibër, dëmet nga moti i javës së kaluar në bujqësi

Share

  Reshjet e shumta të shirave të rëna deri javën e kaluar kanë lënë pasoja të shumta në bujqësi, thuajse në të gjithë sektorët e saj. Dëm kanë pësuar edhe fermerët që kishin kultivuar grurë dhe presin që ta korrin këto ditë. Kjo është një parcel me grurë në fshatin Erebarë të Dibrës ku era e fortë e shoqëruar me reshje shiu ka bërë që të bima të rrëzohet. Fermeri Ylli Dakja thotë se të gjitha parcelat e mbjellura me elb e grurë janë dëmtuar nga stuhitë e javës së kaluar, duke bërë që të ketë shumë vështirësi edhe autokombanja për ta korrur. Sipas tij është vit shumë i rrallë që kaq shumë probleme në buqësi të jenë në muajt e parë të pranverës dhe verës.

  Dëmet më të mëdha në Dibër në këtë sezon kanë qenë në pemët frutore pasi me qindra hektarë qershi e mollë s’do të kenë prodhim këtë vit si rezultat i dëmtimit gjatë muajit prill, periudhë në të cilën pemët kishin nisur lulëzimin.


Huazuar nga MatTv

Back to top button