Aktualitet dhe Lajme

Dëmtohet linja kryesore e ujësjellësit të lagjes së vjetër në Bulqizë

Share

  Banorët e lagjes së vjetër në qytetin e Bulqizës vijojnë të përballen me ndotje të ujit të pijshëm. Shkak për këtë mësohet se është bërë dëmtimi i tubacionit kryesor të këtij ujësjellësi që merret në zonën D të malit mbi qytetin e minatorëve. Pamja e tubacionit të dëmtuar është sa e turpshme aq edhe e rrezikshme. Në vend të një ndërhyrjeje të mirëfilltë, ndalimi i rrjedhjes së ujit dhe pengimi i hyrjes së elementëve të dëmshëm është bërë me lecka. Kjo jo vetëm që nuk e bën të sigurtë ujin e pijshëm por përkundrazi e bën të rrezikshëm si rezultat i kontaminimit të shumë përbërësve që dalin nga lëndët plasëse në miniera e deri tek papastërtitë në ambjent të hapur. Banorët kërkojnë ndërhyrje të menjëhershme.

Kjo nuk është hera e parë që banorët e lagjes së vjetër të Bulqizës përballen me një problematikë të tillë, pasi ka patur raste kur shumë qytetar kanë përfunduar në spital për shkak të helmimit nga uji.


Huazuar nga MatTv

Artikuj të ngjashëm

Back to top button