Aktualitet dhe LajmeLajme nga DibraLajmi i funditNë BulqizëPërditshmëriShqipëria

Bulqizë, kafshët në “bashkëjetesë” me njerëzit

Qytetarët e Buliqëz nuk duhet të mësohen vetëm me praninë e qenëve endacakë por edhe me kafshë të tjera shtëpijake. Në lagjen e e re Bulqizës, veç qenëve që herë herë janë agresiv ndaj njerëzve, gjen edhe lopë, madje edhe kuaj. Situata është e tillë që prej muajve të pranverës ku lopët shëtisin në të gjithë hapsirën publike të lagjes së re në kërkim të ushqimit.

Qytetarët e Bulqizës kërkojnë që të merren masa jo vetëm për moslejimin e kafshëve shtëpijake në hapsirat publike, por edhe për qent endacakë të cilët vijojnë të jenë të rrezikshëm për njerëzit, sidomos për fëmijët dhe moshën e tretë.
Më problematike situata paraqitet në lagjen e re të Bulqizës, kryesisht në hapsirën përballë nënprefekturës Bulqizë.

Gjithashtu edhe ne rrugen nacionale Peshkopi-Tirane, pikerisht ne Fushe-Bulqize ndodhin shpesh edhe aksidente si pasoje e kafsheve qe te dalin ne rruge !

Source link /Mattv.al/

Artikuj të ngjashëm

Back to top button